Нека днес се поздравим с това, че се отвориха границите

...
 Нека днес се поздравим с това, че се отвориха границите
Коментари Харесай

Денков има подозрения, че вътрешният министър прикрива връзки между Осемте джуджета, Нотариуса и МВР

 Нека през днешния ден се поздравим с това, че се отвориха границите за нас. След приемането ни в Европейски Съюз, приемането ни в Шенген е най-важната стъпка в европейската интеграция. Ако служебното държавно управление и идващото постоянно държавно управление продължат с политиките, които ние успяхме да задвижим през последните 10 месеца, ще можем да продължим напред към европейската интеграция. И все още това е повода с госпожа Габриел да име добра връзка и добър разговор. Ние споделяме общи полезности и визии за развиването на България. Това разяснява пред bTV министър председателят в оставка.

" Оказа се, че ГЕРБ избяга от промените. Историята изглеждаше като от кино лентата " Татко ще ти купя колело, но различен път ".  В годините на ръководство на ГЕРБ дружно с Движение за права и свободи те имат голямо въздействие в правосъдната власт, в другите регулатори и явно не са подготвени да трансформират системата такава, каквото е. А е значимо да се промени - тъй като това ще промени правосъдната система, метода на правене на бизнес у нас ", уточни още той.

" Когато стартирахме това държавно управление - ГЕРБ не съумя да извърши първия мандат и го върна, тогава ние предложихме да съставим дружно втория мандат. Той беше изработен с изискването, че започва с тази управническа стратегия, че ще бъдат заменени министрите, за които сме съгласни и ще се сменят министър председателите. Но ГЕРБ желаеха да сменят разпоредбите ", съобщи.

" Имаше няколко министри, препоръчани от Мария Габриел, които работиха толкоз добре, че аз ги бях приел като част от нас ", добави още той.

По думите му е изглеждало, че вътрешният министър Калин Стоянов е прикривал връзки сред Нотариуса, " Осемте джуджета " и Министерството на вътрешените работи. " Моментът този министър да бъде заменен беше ротацията ", уточни Денков и напомни какъв брой пъти е трябвало да подтикне Калин Стоянов, с цел да вземе ограничения за БФС.

Премирът в оставка, съобщи, че изрично не е имало корупция в неговия кабинет.

изясни, че доста пъти са имали проведени срещи с Борисов и ГЕРБ, само че на тях се е появявал Пеевски. " Ако президентът не беше злоупотребил със служебните кабинети, евентуално нямаше да има в този момент проблеми с тях ", счита министър-председателят в оставка.

" Най-трудно сега е на господин Главчев и ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да му помогнем да си свърши работата. Ще осигурим оптималната последователност. Моят апел към него е да обезпечи оптимално почтени избори. Вътрешният министър и министърът на електронното ръководство имаха моето доверие - до изборите. Действително би трябвало да решим дали ще продължим към европейския си път на развиване, или ще се върнат на бял кон тези, които през последните години забавиха развиването на България. Как е работило това държавно управление - ще се оцени след няколко години ", уточни Денков.

" 12 години ние имахме постна пица, по тази причина и българите не престават да са най-бедните в Европейски Съюз. Вчера излезе една доста забавна статистиката. В нея се вижда, че от 2011 до 2020 година България е напредвала с по 1% всяка година във връзка с покупателна дарба и настигане на средноевропейското равнище. През последните 3 години тя е наваксала с още 11% ", изясни премирът в оставка и добави, че политиката на Симеон Дянков е била изцяло неправилна.

" Още от месец ноември чакаме да изберем членовете на Антикорупционната комисия. Това не се случва, тъй като от другата страна не са подготвени ", уточни още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР